Om projektet Life Support
– Tanker om livets opretholdelse under en pandemi
I foråret 2020 lukkede det meste af Danmark ned som følge af Covid-19 pandemien. Vi vaskede og afsprittede som aldrig før, vi lærte at hoste i ærmet, vi måtte tænke over, hvem der er mest udsat, og frygtede, hvem vi måske skulle miste.
Som mange andre blev medarbejderne på Medicinsk Museion også sendt hjem i uvished. Ingen vidste, hvor længe det skulle vare. Pludselig stod vi også over for en række nye spørgsmål: Hvad er et museum uden publikum? Og hvordan kan man bedst være et museum, der handler om lægevidenskabens kultur og historie, på et tidspunkt, hvor vi lever i et medicinhistorisk øjeblik?
Hvordan skulle vi forholde os til pandemien? Disse og mange andre spørgsmål er baggrund for webudstillingen LIFE SUPPORT – tanker om livets opretholdelse under en pandemi.
Webudstillingen er produceret via Zoommøder. I mindre grupper har vi arbejdet med temaer, der pludselig var allestedsnærværende i en Corona-tid: RENLIGHED, VIDEN, ÅNDEDRÆT, ISOLATION og DØDEN. Grupperne har arbejdet med emnerne gennem artikler, billeder, musik, podcasts, film mm. og lader genstande fra vores historiske samlinger møde genstande fra klinikker, testcentre og vores allesammens hverdag, – zoomer ind og ud på små og store spørgsmål, som udspringer af livet med en pandemi iblandt os.
Museets medarbejdere kommer fra mange forskellige lande, og derfor veksler indholdet mellem dansk og engelsk.
Filmen på web-udstillingens forside er filmet og redigeret af Guston Sondin-Kung. Lydredigering og filmassistance: Malthe Kouassi Bjerregaard. Speak: Charlotte Riel. Koncept: Louise Whiteley, Bente Vinge Pedersen, Guston Sondin-Kung, Malthe Kouassi Bjerregaard.