At spise er noget af det mest multisensoriske, vi kan gøre som mennesker. Det er for simpelt at tale om smag – vi smager ikke mad, vi sanser mad, og det er hjernen og ikke tungen, som smager. Den udvidede forståelse af smagning kaldes neurogastronomi.
Vi har inviteret kok og neurogastronom, Rasmus Bredahl, til at gøre os klogere på smag, sanser, farver, forestillinger og forventninger fra et madperspektiv.
Tag med på opdagelse i dine egne sanser og lær, hvad der sker i hjernen, når vi spiser, og hvordan hjernen påvirkes til en bedre og sundere spiseoplevelse og ikke mindst, hvordan du bruger neurogastronomi i dit eget køkken.
Du bliver undervejs tæppebombet med smagsprøver og rusket i hjernen!
Arrangementet udspringer af den aktuelle særudstilling Margarine på Medicinsk Museion. 22 kg! Så meget margarine spiste den gennemsnitlige dansker i 1936. Nok til en verdensrekord og et enormt forbrug af et produkt, som ikke fylder meget i dag, men som plejede at være overalt: I reklamerne, i køkkenet og i vores blodårer. Margarine har sat sine spor i danskernes kultur og sundhed. Udstillingens kurator, Malthe Kouassi Bjerregaard, vil indledningsvis fortælle om margarines lovmæssige farveskala, om det farlige transfedt, og hvordan det husmor-venlige produkt revolutionerede vores forhold til mad.
Foredragsholdere:
Malthe Kouassi Bjerregaard er historiker og kurator på Medicinsk Museion. Senest har han kurateret udstillingen Margarine.
Rasmus Bredahl er kok, madkonsulent og medforfatter af bogen Neurogastronomi – hemmelighederne bag det perfekte måltid.
Obs! Dette arrangement er uden for museets åbningstid, og det er derfor ikke muligt at se udstillingerne. Vi håber at se jer på museet en anden dag.