Om maven i medicinhistorien
I samarbejde med Københavns Folkeuniversitet ved lektor, ph.d. Adam Bencard, Københavns Universitet
Hvad vi spiser, og hvordan vi har det – dvs. vores kost og vores sundhedstilstand – har altid optaget læger. Over tre aftener dykker vi ned i den lange historie om, hvordan den vestlige lægevidenskab har forsøgt at forstå forbindelserne mellem kost og sundhed, og dernæst i den nyeste forskning om krop og ernæring. Det er en historie, der strækker sig fra antikke teorier om et direkte forhold mellem kost, eksistens og følelser, over moderne metaforer om kroppen som maskine, samlebånd og fabrik, og frem til nye teorier om mad som miljø og kroppen som økosystem.
Billetten giver samtidig adgang til museet frem til kl. 16 alle tre dage.
Holdinfo
Hold: 1405
Startdato: tirsdag d. 4. februar 2025
Slutdato: tirsdag d. 18. februar 2025
Tidspunkt: Kl. 16:15 – 18:00
Varighed: 3 tirsdage
Sted: Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 Kbh. K Lokale: Auditoriet
Pris: Kr. 530,-