Hvad har romerne, den mongolske hersker Djengis Khan og din bedstemor til fælles? De har alle spist fermenterede grøntsager. Den 10.000 år gamle praksis er endnu engang tilbage, og din krop elsker dig for det.
Når vi fermenterer, bruger vi nemlig levende mikrober, og fodrer tarmene med vitaminer og mælkesyrebakterier. På workshoppen får du hænderne i kål og lærer at fermentere sammen med kogebogsforfatter og fermenteringsekspert Ditte Ingemann. Derudover fortæller lektor og forsker Adam Bencard om vores liv med mikrober, og hvordan vores tarmflora hænger sammen med vores mentale sundhed.
Menneskekroppen er hjem for milliarder af mikrober. For bedre at forstå fermenteringsprocessen, hvad der egentlig sker, og hvorfor det er så gavnligt for vores kroppe, vil lektor og forsker i human medicin Adam Bencard fortælle om mikrobernes liv og vores liv med mikrober.
Ditte Ingemann er ekspert i fermentering og har udgivet flere bøger om emnet. Hun vil lære os alt om, hvilke grøntsager der egner sig bedst, hvordan de kan blandes, og hvilke krydderier der kan spice livet lidt op. Og I får jeres eget glas med fermenterede lækkerier med hjem efterfølgende.
Workshoppen er en del af Golden Days festival, som i år behandler temaet ”På Landet”. Det tager bl.a. udgangspunkt i tanken om konceptet fra jord til bord, og hvordan fermentering i gamle dage var en smart måde at forlænge grøntsagers holdbarhed. I dag ved vi mere om, hvordan fermenterede fødevarer påvirker vores krop og gør vores indre økosystem sundere og gladere.
Praktisk info:
2.+3. september kl. 14-15.30
Foredrag og workshop
325 kr.
Du får dit eget glas med fermenterede råvarer med hjem
I “Receptionslokalet” på Medicinsk Museion (spørg i receptionen)