[flickr id=”8391519953″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”right”] Nylig hjemkommen fra det Beijingske måtte jeg naturligvis en tur i museets nyeste udstilling. Det første der slog mig, var den allestedsnærværende kontrast mellem de bløde, organiske materialer og de mange elektroniske apparater og skærmes mekaniske, firkante tilstedeværelse.
[flickr id=”8391519867″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”left”]Den findes i skyggeteatret, hvor de kantede maskiner, der overtager patientens livsvigtige organiske funktioner under en gastric bypass operation, forvandles til udflydende skygger på et hudlignende, plastisk materiale. Den findes i metalinstrumenterne på deres silikonepude, og i endevæggens mosaik af maskiner og pattedyrsvæv.
[flickr id=”8392605134″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”right”] Jeg gik min runde med kataloget, som jeg synes var en stor hjælp, og som på betænksom vis forhindrede det æstetiske indtryk i at blive ødelagt af mærkater i montrerne.
[flickr id=”8391634009″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”left”] Det eneste jeg savnede var endnu mere menneskelighed. Nogle korte, fine videoer med en meget personlig gastric bypass patient var noget af det der, ud over skemaerne og statistikerne på væggen (som på trods af den lækre grafik bare ikke fanger på samme måde som genstande), mindede en om at det er individer og liv, det handler om når vi taler om fedme, og ikke bare væv.
[flickr id=”8392605524″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”right”] Dog synes jeg at installationen med de to vægte, der skal til for at kunne veje en seriøst overvægtig person, og målebåndet, der ikke slår til, var en genial, enkel og effektiv måde at anskueliggøre de proportioner der er tale om på en måde som alle kan forholde sig direkte og fysisk til.
Både æstetisk og indholdsmæssigt kunne jeg ønske mig noget mere hud, noget mere pink ustyrlighed, men alt i alt synes jeg det er en meget smuk, informativ oplevelse, der virkelig får forholdet mellem krop og maskine i spil på alle niveauer, og som på trods af meget tekst, i den grad har genstandende som fokus- og begyndelsespunkt for forståelsen.
Organisk-mekanisk: På foto-safari i den nye udstilling ‘Fedme – hvad er problemet’
[flickr id=”8391519953″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”right”] Nylig hjemkommen fra det Beijingske måtte jeg naturligvis en tur i museets nyeste udstilling. Det første der slog mig, var den allestedsnærværende kontrast mellem de bløde, organiske materialer og de mange elektroniske apparater og skærmes mekaniske, firkante tilstedeværelse. [flickr id=”8391519867″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”original” group=”” align=”left”]Den findes i skyggeteatret, […]