Appendix

Gudrun Hasle skaber kunstværk til Appendix

En stor horisontal krop med mange lag af kropslige udtryk og ordbilleder. Sådan ser vores nye værk ud, skabt af kunstner Gudrun Hasle.

Gudrun Hasle skaber kunstværk til Appendix

Nyt samskabende kunstværk
Medicinsk Museion vil i dette efterår have besøg af den danske billedkunstner Gudrun Hasle, der skal skabe et værk til museets nye workshoprum Appendix. Værket skabes af Gudrun Hasle, men med deltagelse af flere af museets interessenter – vores publikum, forskerkollegaer, sundhedspersonale og patientgrupper. Værket skal bestå af fire dele, der tilsammen danner en stor horisontal krop med mange lag af kropslige udtryk, fagtermer og ordbilleder. Materialet er hospitalstekstiler fra 1940’erne til 1990’erne, blandt andet fra Rigshospitalet, Holstebro Sygehus og Kommunehospitalet. Tekstilerne er frasorterede fra museets samling af hospitalstekstiler og –beklædning.  

Deltag i kunstprocessen
En central del af værket er mindre stoflapper med påtrykte krops-ord. I de næste mange måneder vil Medicinsk Museion derfor facilitere en indsamling af krops-ord både på museet og uden for museet. Her kan gæster og andre inviterede få lov til at finde på deres eget ord, lave et tryk af ordet på en stoflap, og vælge hvor på kroppen ordet hører til. Til slut bliver alle lapperne syet på den store krop, som vil blive til en fælles indsamlet krop af ord og stemmer.

Hvis du har en ide til, hvor vi skal samle ind eller vil deltage i processen, er du velkommen til at kontakte os. Send en mail til anesignegreen@sund.ku.dk

Vi forventer, at der er fernisering på værket i sommeren 2025.

Appendix
Appendix er Medicinsk Museions nye initiativ og workshoprum, hvor vi igennem genstande – både dem man må røre ved og dem man bestemt ikke må pille ved – sætter rammerne for at diverse stemmer og perspektiver kan mødes. I Appendix foregår desuden en række offentlige events samt hovedparten af museets undervisning.