Du er ikke alene, heller ikke i din egen krop; ny forskning har vist, at der i voksne mennesker er ti gange så mange celler fra mikroorganismer (hvoraf de fleste er bakterier) som der er vores egne celler. Vi er befolket af bakterier, som påvirker vores krops processer på mange niveauer – også de mentale. Forskningen rejser grundlæggende spørgsmål om os selv, og den slags væsner, vi er: skal vi til at forstå selvet, vores handlinger og reaktioner som et distribueret samarbejde? Skal vi til at integrere bakterierne og de andre mikroorganismer i vores selvforståelse?
D. 15. maj, kl. 10 holder den canadiske forsker og kunstner François-Joseph Lapointe, der er gæsteforsker ved Medicinsk Museion i maj, foredraget ’Art, science and prokaryotes – Researching and experimenting with bacterial life around us and inside us’ på Kunstakademiet (auditoriet ved Mediekunst, Kgs. Nytorv 1) om sit eget arbejde i krydsfeltet mellem kunst, videnskab og bakterier. Foredraget er på engelsk.
Professor Lapointe er leder af laboratoriet for molekylær økologi og evolution på Université de Montréal og professor i biologi. Ved siden af sit videnskabelige arbejde er han udøvende kunstner, og arbejder med de filosofiske perspektiver i udforskningen af bakterierne i og omkring os. Han er i København for at gennemføre performancestykket ’1000 håndtryk’ – læs mere om det her.
Professor Lapointes foredrag er arrangereret i samarbejde med Det Danske Kunstakademi, og er støttet af en bevilling fra SSHRC, af en DIVA-bevilling fra Den Danske Kunststyrelse, og af Sektionen for forskningskommunikation ved NNF Center for Basic Metabolic Research, Medicinsk Museion.
Foredrag om kunst, videnskab og bakterier d. 15. maj, kl. 10 på Kunstakademiet
Du er ikke alene, heller ikke i din egen krop; ny forskning har vist, at der i voksne mennesker er ti gange så mange celler fra mikroorganismer (hvoraf de fleste er bakterier) som der er vores egne celler. Vi er befolket af bakterier, som påvirker vores krops processer på mange niveauer – også de mentale. […]